Bálint túrázik hírlevél #22

kerékpározós szám

Az üres vázlat fehérjén ugráló kurzort elnézve elgondolkodtam, hogy a hírlevél mennyire tért el az eredeti témájától - a túrázástól - és ment (részben) más irányba. Mostanság például valahogy kevésbé vágyom az említett hobbira, nem is tudom mikor mentem utoljára egyedül vagy egy rendes 30-ast, 40-est vagy többet.

Kerékpározás

A mozgásvágyamat az otthoni erősítések mellett utóbb bringázással csillapítom. Úgy három és fél év után leporoltam tradicionális országútim1 és el-eljárok ide-oda. Múlt hétvégén összeszedtem néhány kitűzőt a Garminnál2 (köszi a plusz motivációt, gamifikáció). Legutóbb kedden veregetett vállon, hogy megvan 250 km májusban.

Városon túl

Kotyogós telegramján kérdeztem a többieket, hogy tudnak-e egy naprakész honlapot a magyar kerékpáros úthálózatról (városban innen és túl). Így lyukadtam ki a merretekerjek.hu-n illetve a hőtérképét adó bikemap.net-en.
(Kihagyva a kesergő nyavalygást a hazai útminőségről, sűrűségről, inkább) arra kérem a Kedves Olvasót, hogy amennyiben ismer kiváló országútinak útvonala(ka)t, ne habozzon megosztani. Az autóforgalomtól leválasztott, jó minőségű útért plusz keksz jár.
Következőnek Balatont néztem ki, van a klasszikus körtúra, de mindenki találhat a kénye-kedvére valót.

és városon belül

Mivel nem szeretnék fenntartani egy városit is, érdeklődve figyelem a MOL Bubi felől érkező híreket. Előnyére változott maga a kerékpár és kedvezőbb a díjszabás is (500 forint a bérlet egy hónapra, melybe alkalmanként 30 percnyi használat került bele, utána 20 forint/perc).

Forrás: BKK - Mindenkinek megéri az új MOL Bubi

Az indulás dátumát saját honlapjukon “Tavasszal megújulva tér vissza a MOL Bubi” datálják, ami elég tág fogalom.

Persze jogosan merülnek fel a városi kerékpározás kapcsán a közlekedésbiztonsági / kulturális kérdések, amelyeket most kényelmesen nem érintenék. Ellenben jogosan merül fel az is, hogy mennyire egészséges városban biciklizni?

Légszennyezés

Mielőtt megpróbálom megválaszolni a fenti kérdést, kezdjük messzebbről; mi is a légszennyezés? A definíciót az angol wikipédiáról fordítom:

A légszennyezés olyan anyagok jelenléte a légkörben, amelyek károsak az emberek és más élőlények egészségére, vagy veszélyesebbe változtatják az éghajlatot esetleg károsítják környezetüket.

A légszennyezés történhet gázok és részecskék formájában.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint szennyező részecskék természetes úton is keletkeznek (erdőtüzek, vulkánkitörések, porviharok stb.), legnagyobb problémát azonban mi emberek okozzuk; (pl. robbanómotorral hajtott eszközökön) közlekedünk és szállítmányozunk, hőt és elektromos energiát állítunk elő (lásd fosszilis energia), ipari létesítményeket telepítünk (pl. gyártósorok, finomítók és bányák), települési és mezőgazdasági hulladéklerakókat létesítünk, valamint szennyező üzemanyagokkal főzünk, fűtünk és/vagy világítunk.

A legfontosabb szennyezőanyagok a következők (városban jellemzően kipufogógáz a forrásuk):

  • szállópor - (particulate matter vagy PM) belélegezhető részecskék, melyek szulfátot, nitrátokat, ammóniát, nátrium-kloridot, kormot, ásványokat és vizet tartalmaznak. Két méretbe szokás őket osztályozni; 10 és 2,5 mikron. Utóbbi tüdőn keresztül véráramba is belekerül. Rákkeltő.

  • korom - klímaváltozás egyik okozója, 2,5 mikronos részecskék nagyobb részét teszi ki.

  • ózon - másodlagos szennyező, azaz nem közvetlenül kerül kibocsátásra, hanem kémiai reakciók révén (szén-dioxid, metán és nitrogén-oxidok fényre reagálva okozzák). Gáz lévén belélegezhető és légzőszervi panaszokat okoz (üvegházhatás mellett).

  • nitrogén-dioxid - ózon alapfeltétele, de légzőszervi és keringési betegségek, fejlődési rendellenességeket okoz. Forrása közlekedés és szállítmányos, fosszilis anyagok égetése.

  • kén-dioxid - hasonlóan a többihez légzőszervi panaszokat, gyulladásokat okoz. Elsősorban fosszilis anyagok égetése közben termelődik és savas eső keletkezéséhez járul hozzá.

  • szén-monoxid - mérgező gáz, jellemzően fejlődő országokban éri el kültérben is a mérgező koncentrációt.

Hatásuk röviden tehát rendkívül káros.

Forrás: World Health Organization - Noncommunicable Diseases and Air Pollution (2019) (Egészségügyi Világszervezet - Nem fertőző betegségek és légszennyezés, 2019)

Betegségek neve magyarul, magyar wiki linkelve:

Légszennyezést nézegetni több online térképen lehet; létezik a számomra kevésbé használható magyar állami (nem ad referenciaértékeket), az országok saját környezetvédelmi hivatalai által biztosított adatokra támaszkodó kínai vagy a német kezdeményezésű ún. civic tech Sensor community (direkt link a térképhez). Utóbbi részecskéket mér.

Akkor bringázzak-e városban (autó vagy tömegközlekedés helyett)?

tl;dr: igen

Frissen újra feliratkoztam a Global Cycling Network youtube csatornájára és megnéztem releváns videójukat. A megszólaltatott szakértő egyértelműen a biciklizés mellett teszi le voksát. Taglalja a szennyezésből eredő lehetséges veszélyeket, de vizsgálatainak eredménye szerint az aktívabb életmóddal járó előnyök felülmúlják azokat.
Az ENSZ honlapján megjelentetett cikkben a szerző nemcsak megerősíti ezt, hanem tovább is megy; még a városi (!) kerékpározás is egészségesebb a tömegközlekedéssel vagy autózással szemben. Az aktív életmód csökkenti számos betegség és stressz kialakulását illetve mértékét, hosszabb életet ígér, növeli a szellemi és fizikai fittséget. Ráadásul kisebb a környezetterhelése, sőt egyenesen védi környezetünket3 és ráadásul olcsóbb is.

Mivel segíthetem elő, hogy még kisebb legyen a városi levegő káros hatása?

Legjobban a következő három tényezőt vegyünk figyelembe: táv, időtartam és kitettség ideje.

Szóval tekerjetek (vagy sétáljatok) városban munkába, boltba, ide-oda. Településeken kívül meg főleg.
Ezen kívül még milyen egyszerű lépéseket tehettek meg a jobb városi levegőért, magatokért és másokért? Mutassatok példát, beszélgessetek a témáról autósokkal, tegyetek érte aktívan és szavazzatok olyan döntéshozókra, akiknek a klímaváltozás fontos és például nem autósoknak építenek városokat (a városok jövőjéről, humánusabbá változtatásáról egy következő szám fog szólni).

Bálint

Tetszett? Szuper! Oszd meg és beszélj a témáról. Ha támogatnál, megteheted.

1

Aki fotó alapján képes belőni egy régebbi típusú drótszamár korát, szólni szíveskedjék, kíváncsi vagyok.

2

Tavaly október óta nyúzom a Garmin Instinct Solar típusú óráját, ha van rá igény írok róla néhány sort (tl;dr, elég király). Amúgy, ha vennél Kotyogós Bence épp eladja a sajátját, magyar garanciával.

3

Autóról kerékpárra váltás kilométerenként 150 g szén-dioxidot takarít meg. Minden kerékpárral megtett 7 km 1 kg szén-dioxid-kibocsátást takarít meg az autóval megtett azonos távolsághoz képest.

Ötéves időszak alatt Hollandia lakossága kerékpározással évente 1,41 millió tonna szén-dioxid kibocsátását kerülte el. Ez évente 54,4 millió fa elütésének felel meg.